Karbonader skritt for skritt

Karbonade råvarer
600 g. karbonadedeig uten salt og vann, ett egg, 1/2 ss potetmel, revet muskatnøtt, hvit pepper, allehånde og ingefær gir en deilig blanding.

Karbonader med løk; en av eldre dagers slagere i matveien. Kanskje ikke så veldig mye brukt idag, men deilig dersom karbonadene blir saftige, løken myk, og stekeskyen passe brunet. Skyen blir en deilig “saus” hvis den er litt godt stekt, dvs når du skraper ut pannen. Og fetemat er det jo ikke.

Karbonader med løk
Bland ingrediensene godt, gjerne med nyvaskede hender, da blir det best. Form karbonadene med en skje dyppet i varmt vann. Ha klar en biffbanker til å flate dem ut med, de bør jo ha sin vanlige fasong.

Karbonader med løk, flate
Her er de flatet ut og klare for stekepannen. Du kan gjerne la dem hvile en times tid i kjøleskapet før du steker dem.

Karbonader med løk stekes
En rosmarin og en timiankvist gjør stekeskyen enda bedre, men ikke la rosmarinene ligge for lenge. God varme, og du får den også passe sprø. Så kan jo den som liker rosmarin slik få den servert som et lite tilbehør. Her er det bruk en god blanding av jomfruolje og smør til å steke i.

Karbonader med løk1
Karbonadene er nettopp snudd. Husk å passe godt på underveis, de må ikke blir for gjennomstekte, de skal jo være saftige. Jeg tar dem når de er passe røde i midten. Selvfølgelig ikke noe “farlig” å spise, det blir jo som “innstekt tartar”.

Karbonader med løk2
Løken steker seg myk sammen med deilige paprikaskiver fra glass, og de er uten skinn. Bak til høyre gjør mandelpotetene og gulrøttene seg ferdige.

Karbonader med løk retten
Og slik la vi opp maten; ikke noe fiksfakseri. Deilig karbonade med løk. Og jeg tar gjerne den sprøstekte rosmarinkvisten som tilbehør, den blir litt for parfymert for kona. Selv bruker jeg ikke parfyme til daglig, så det går greit for meg.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email