Kamskjellcarpaccio og gjeddekaviar

Her er det du trenger; opptinte kamskjell, sitronskall og litt sitronsaft, salt, og kvernet hvit pepper. Og noe til å bygge de rå kamskjellene opp i, som de to “stålrørene” til å legge opp mat i.

Kamskjellcarpaccio kan lages på flere måter, her er en av dem, med opptinte kamskjell slik du får dem i poser i kjedebutikkene. Altså ikke levende kamskjell, og ikke “våre” kamskjell, men importerte av en annen art. Men helt greie til denne enkle retten. I mangel av gjeddekaviar; bruk lodderogn eller tilsvarende.

Skiv opp kamskjellene i tynne skiver som på bildet, det greieste er å gjøre det når de er litt mer enn halvtinte. Bruk en tynn, skarp kniv.

Legg kamskjellskivene lagvis med revet sitronskall, kvernet salt og pepper, og noen dråper sitronsaft. Trykk ned litt når ferdig med tre -fire lag, og sett i kjøleskap en times tid.

Ta ut av kjøleskapet etter en time, og legg opp som på bildet. Vi pyntet med noen sepiahoder som hadde fått surre litt i jomfruolje, men bruk gjerne noe annet. Over carpaccioen la vi ramsløkblader, og på toppen gjeddekaviar, her er oppskriften på den. Tilslutt dryppet vi noen dråper av vår fineste extra jomfruolje rundt på tallerkenen.

Print Friendly, PDF & Email