Gratinerte villreker

De argentinske villrekene er gode, og enkle å tilberede, de er nemlig skåret opp i ryggen, og den sorte strengen er fjernet. Derfor er de også svært lette å rense. Kjøp heller disse enn oppdrettsrekene som har ødelagt 40% av verdens mangroveskog, og som iallfall IKKE er scampi!

Argentinske villreker fra REMA 1000, den ene av Norges tre «konkurrerende» kjeder. De som også konkurrerer om å ha de scampieste oppdrettsrekene fra østen. Joda, jeg kjøper villrekene, prøver på en måte å ikke blande sak og kjede kan du si. Selv om det er ganske kjedelig fra tid til annen. Uansett, vi har prøvd villrekene gratinert.

3000 rekearter. Norge; to pluss en!

Visste du forresten at det finnes ca 3 000, ja tre tusen rekearter pluss et par oppdrettsreker i verden, hvorav ca 350 fiskes kommersielt? I Norge har vi i dag ca 35 rekearter langs kysten vår. I matkjedebutikkene i Norge får du kjøpt tre arter: de vanlige «norske» rekene,  argentinske villreker, og oppdrettsreken penaeus vannamei. Thats it! I mangfoldlandet Norge.

Rekene er skåret gjennom kjøttet nesten helt igjennom. Veldig enkelt fordi de er skåret opp i ryggen og frie for den sorte strengen.
Og her er ingrediensene til fyllet i rekene: tre skiver loff, litt persille, en liten bit chilipepper, 3 hvitløksfedd, parmesan, timian og rosmarin, og jomfruolje.
Kjør alle ingrediensene på det forrige bildet i en hurtig eller stavmikser. Bland i oljen tilslutt.
Alt er kjørt i mikseren og blitt til en fin homoigen masse klar til gratinering.
Massen er strødd i alle rekene.
Tilslutt gratinerer du dem en 7-8 minutters tid i en 200 graders varm ovn. Følg med så de ikke svir seg!

Og slik serverte vi de nå smakfulle rekene; Med baguette og aioli, alternativt bare majones. Drypp litt av oljen fra gratineringen rundt på tallerkenen og over baguettskivene. Server med en deilig, avkjølt hvitvin.

Print Friendly, PDF & Email