Hestebiff? Ja hvorfor ikke!

Hestebiff indref2

Vi har hatt hestekjøttskandaler, og vi har hatt andre matskandaler. Skjer jo ganske ofte nå for tiden. Noen ordnes det opp i, andre bare seiler videre! Det var ikke det at det var noe galt med hestekjøtt, det var bare løgn og fanteri med merking. Vi får ikke hva vi tror vi kjøper. Og det er utilgivelig! Alt gjort i kronenes tegn! I en Menybutikk fant jeg disse to biffene i kjøttdisken. Til halve prisen av indrefilet av storfe. Og egentlig både mørere og bedre i smak. Sunt og godt!

Hestebiff stekes
Stek indrefileten i en blanding av olivenolje og smør. Litt sterk varme først. Krydre tilsllutt. Ha et par rosmarinkvister med under stekingen.

Hestekjøtt ble forbudt av Pave Gregor den 3. i år 732, men tillatt igjen under reformasjonen. Det ble de fattiges kjøtt, og var helt vanlig i tider med nød.  Her hjemme har vi ikke tradisjon for å spise hestekjøtt. Og det er synd, for kjøttet er så absolutt smakfullt. Med lite fett (3-16% mot storfe 6-31%), 1/3 av storfekjøttets kalorier, og lite kolesterin, er det også bra for allergikere og diabetikere.

Endivie og løk
Til indrefilet av hest bruker vi endivie, eller sikorisalat, og deilig sjalottløk. De bitre kilene er skåret ut, du ser to på bildet.

Akkurat for meg, som nylig fikk podagra, er det ikke ideelt, men av og til får man ta sjanser. En daglig tablett holder urinsyren i sjakk.

Indrefilet av hest med steinsopp og endivie

Ingredienser:
2 fine biffer av hest
mandelpoteter
endivie (sikorisalat)
finhakket sjalottløk
steinsopp, gjerne fryst, som vi har brukt
olivenolje og smør
salt og pepper

Endivie og sjalottløk
Sjalottløk og sikorisalat får putre sammen noen minutter.

Slik gjør du:
Tin steinsoppen hvis den er fryst, legg den på kjøkkenpapir for å trekke ut noe væske. Del sikorisalaten i to på langs, og skjær den i skiver, etter at du har skåret ut den bitre kilen (se bilde over). Finhakk sjalottløken. Stek begge  blanke i olivenolje, og la det småputre noen minutter. Salte og pepre.

Steinsopp stekes
Steinsoppen har ligget med kjøkkenpapir over og under. Så er den stekt i olivenolje. Salte lett. Den blir sprø og fin.
Hestebiff retten
Slik kan du jo legge opp denne deilige retten. Mørere indrefilet finner du neppe. Og steinsopp passer godt, sammen med sjalottløk og sikorisalat.

Stek steinsoppen som på bildet lenger opp, i en blanding av olivenolje og smør.
Tilslutt steker du biffene slik du liker dem selv. Salte og pepre tilslutt. Legg opp som på bildet under.

%d bloggere liker dette: