Breiflabb, bresaola og scampi

Breiflabb er godt (Lophius piscatorius), og Bresaola er godt. Så hvorfor ikke kombinere denne fisken, som helt frem til for noen år siden var ufisk i Norge, med den italienske saltede, pressede og lufttørkede biffileten fra Lombardiet. Ofte laget med hestekjøtt, og selvfølgelig deklarert slik. Ingen matsvindel altså.

Det første du gjør er å vikle bresaolaen rundt fiskestykkene som på bildet. På disse fine filetskivene gikk de ikke helt rundt, men det gjør ingenting, de “fester” seg fint under stekingen.

Legg fiskestykkene med bresaolaen ned først. Krydre fisken med litt kvernet pepper og salt, men husk; bresaolaen er også salt. Snu dem og stek ferdig.

Som tilbehør valgte vi noen kirsebærtomater og sukkererter. Tomatene er delt, sukkerertene får et lite kok på 2 minutter.

Scampiklørne (sjøkrepsklørne) får en 20 minutters tids koking med dill og sjalottløk til en deilig kraft. Til venstre smeltet smør til sausen, en helt enkel bechamel.

Litt mel får koke med og røres jevnt med smøret. Så fylles den avsilte kraften i og koker med noen minutter.

Etter at sausen har fått koke vekk melsmaken tilsetter du godt med hakket dill. Salte og krydre slik du liker det selv, en klikk smør tilslutt høyner smaken, men da må ikke sausen få koke mer.

Til venstre ser du sjøkrepsen, eller scampien som den er kjent som i seriøse matkretser utenfor Norge. Litt nedenfor oppbløtte, stekte stilker av tørkede morkler. Så enkelt serverte vi denne deilige retten med råvarer fra hav, land, jord og skog.

Print Friendly, PDF & Email