Frysetorsk med sitronsaus

Ganske enkle ingredienser til denne enkle retten; smør, sitron, fisken, og fløte. Fisken er Findus, rett fra fryseren. Men hvor kommer den fra?
Joda, der står det; enten Barentshavet, Norskehavet, Spitsbergen eller Bjørnøya. Fisket med not, trål, eller kroker og liner. Godt utvalg av steder og metoder altså!
Og husk; vannglasering for beskyttelse av fileten kommer i tillegg på vekten. Pakket i Litauen er den jo også. Må da bli godt dette?
Kapersen ligger til avsalting, og aspargesen er omrullet parmaskinke. De bruner du etter egensmak. NB! Ikke skrell aspargesen, bryt den og skjær av helt nederst.
Filetstykkene meles før de brunes i en blanding av jomfruolje og smør. Saltes og pepres.
Ferdigstekt, -skallet fra sitronen er revet over. Ta ut fisken og legg den under folie mens du lager smøret/sausen.
Press ut saften fra sitronen, ha i 1 1/2 dl fløte, og smøret. Bland godt til det blir homogent. Det går fint, uten at den sprekker.
Og slik ble fisken som er fisket et sted rundt omkring i N-atlanteren, så en tur innom Litauen for å pakkes, for tilslutt å ende opp i Meny Bø, før den havnet i kjøkkenet vårt og på tallerkenen.. Jaja, sikkert vært en god reise! Vi serverte den med aspargesen, sitronsmøret, kapers og potetpuré med persille. Uansett; det BLE godt.
Print Friendly, PDF & Email