Frem for ufisken. Isgalt med asparges.

Isgalt med asparges2

Flere og flere typer ufisk har dukket opp de senere årene; breiflabb eller marulk, steinbit, skatevinge og pigghå for eksempel. Isgalt er en av de nyere, som kanskje ikke er så lett å få tak i. Men denne svært lite pene fisken er nydelig mat. Bruk gjerne et par andre fiskefileter i denne oppskriften til du kommer over isgalt.
Det latinske navnet er Macrourus berglax Lacepede, og den lever på dybder fra 100 til 1 000 meter. Hører til skolestfamilen, skolest er en annen fisk som også er en delikatesse, men ikke så vanlig å spise her hjemme. Og med fisk og reker, andre krepsdyr, slangestjerner og børstemark som fór må det bli en god matfisk. Utsøkt smak, og utsøkt fast og fin konsistens.

Isgalt med asparges
Mer skal det ikke til for å få en deilig fiskerett med ufisken isgalt; et par gode fileter, aspargestopper, en squash, sitron, litt basilikum og noen tomater. Med ris som tilbehør.

I disse slanketider for noen, er fisk en god hjelp til akkurat det. Vi serverer den med risotto. Litt i overkant med karbohydrater kanskje, men hvor mye du vil innta regulerer du selvfølgelig selv.

Isgalt med asparges, retten2_edited-1

Isgalt med asparges og risotto

Ingredienser: (2-3 personer)
aspargestopper
2 fiskefileter
sitron til å dryppe over fisken
2 squash
noen basilikumblader
noen kirsebærtomater
risottoris; arborio eller carnaroli
olivenolje til steking
Slik gjør du: 
Del fisken opp i pene stykker. Stek dem lett brune på hver side, men ikke stek for lenge. Stek squashen i skiver i olivenolje til de er brune. Risen koker du som du er vant til, eller som oppskriften på pakken sier. Aspargesen koker du til den skifter farge til mørkegrønt. Del tomatene i to, tvers over, og stek dem på varm panne i litt olivenolje, 1-2 minutter. Legg opp som på bildet.

Print Friendly, PDF & Email