Fårefilet og grønn saus

Fårefilet
Får, sau, lam, godt er det uansett navn og alder, til sitt bruk da selvfølgelig. Av og til får du kjøpt fårefilet i butikken. God kan den også være, men marinaden skyller jeg av og lager selv. Det blir best. Fårekjøtt er ikke det Norge bruker mest av, og fårikål er jo som regel av lam. Selv synes vi fårekjøttet har den beste smaken i denne tradisjonsrike retten. Men idag altså; fårefilet grillet med deilig tilbehør.

Fårefilet råvarer
Tilbehøret er enkelt men godt; En grønn saus, paprika, tomater, sjalottløk, to-tre asparges og noen salvieblader. Gjerne også noen salatblader fra hagen.

Fårefilet, gr saker
Skjær alt opp i  biter og la det putre i en god olivenolje til du synes det er passe stekt. Hvitløk er det mange som liker, det får du nok av i den grønne sausen du lager ved siden av.

Fårefilet, grilling
Her er alt lagt på grillen; grønnsakblandingen til venstre, så de halverte melne potetene og til høyre fårefiletene. Vanligvis har de vi har kjøpt inn vært møre og gode.

Havabbor, grønn saus2
Her er alt klart for hurtigmikseren; finhakket persille, ansjos, hvitløk og det oppbløtte brødet. Alt blandes med litt salt, en kokt eggeplomme (som du presser ut gjennom et fint dørslag), og jomfruolje. Så kjøres det til en jevn, litt grov masse, med hurtigmikseren.

Fårefilet retten
Og slik ble det lagt opp; den deilig grønnsaksblandingen, fårefileten skåret i skiver, råstekte poteter i olivenolje, og den grønne sausen.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email