Culotte og steinsopp på grillen

Om det går an å grille culotte? Ja, så absolutt, godt blir det også. Her bilde av en helt grei culottestek med et godt fettlag. I dag skal vi altså lage culotte og steinsopp på grillen!
Det spesielle med culotte er at fibrene går to veier; dvs at vi må skjære den i to retninger. Du ser det på bildet, jeg har risset det opp; snippen til høyre skjæres på tvers av stykket, fra rundt midten må du skjære på langs. Her er en bedre forklaring.
Steken er lagt på grillen med et steketermometer, så er det å følge med litt innimellom. Dette var før vi flyttet fra huset, og med en gassgrill, i dag bruker vi Weber elgrill.
Akkurat ferdig; 55 grader. Nå skal den hvile en 10 minutters tid.
Sjalottløk og mere fra egen hage er deilig å ha, selv om de var litt små.
Sjalottløk, tørket og oppbløtt steinsopp, og et par endivier ligger i pannen på sideelementet på grillen. Tenk!, for mange, mange år siden dyrket vi endivier (julesalat) i kjelleren; i 1970-årene. Jaja, det var da!
Alt får putre godt i jomfruolje til det mykner godt.
Tilslutt tilsetter vi litt fløte, og koker det passe inn. Vi krydret med salt og pepper.
Servert; En enkel salat med noen kirsebærtomater, en god potetpuré, kjøttet i skiver, og den deilige løk og soppstuingen med sausen. Endivien lå sammen med kjøttet da bildet ble tatt. Får hente den ene!
Print Friendly, PDF & Email