Breiflabb på grillen

Breiflabb, råvarer
Bak fra venstre; aubergine i biter, paprika i biter, skråskjært asparges, og kirsebærtomater. Foran, fine breiflabbskiver, en boks hjerteskjell (fra Spania), borettaneløk og sitron.

Breiflabb eller marulk, er blant de aller beste fiskene fra havet. Rart å tenke på at for noen år siden gikk den på sjøen igjen, sammen med steinbitt, isgalt og mange andre fisker. Og den har feilaktig blitt kalt ulke i mange år. Ulke er en helt annen fisk, i knurrfamilien. Men litt riktig er det allikevel; ulke har vært et lokalt “dialektnavn” noen steder. Men så er det jo slik misforståelser oppstår da.
Breiflabb, gr saker

Egentlig en ganske enkel rett. Litt god olivenolje i den ildfaste formen, så grønnsakene bredt utover formen.

Breiflabb, på grillenFisken får putre i en stekepanne eller form med litt olivenolje og hvitvin.

Breiflabb, grillesLegg fiskestykkene og kraften over i formen, og la alt gjøre seg ferdig på halv varme på grillen. Alt fordeler seg godt rundt i formen hvis du rører forsiktig, og blir til en liten symfoni av smaker.

Grillet breiflabb med grønnsaker

Breiflabb, grilletIngredienser:
Breiflabbskiver til 4 personer
aubergine
paprika
asparges
kirsebærtomater
borettaneløk
sitron
jomfruolje
hvitvin
hjerteskjell (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Del opp fisken i fine skiver. Skjær grønnsakene i firkanter som på bildet øverst. Dersom du får tak i ferske hjerteskjell kan de putre sammen med fisken. De er ferdige når de åpner seg.
Hell litt jomfruolje rundt i formen, og ha i grønnsakene. Sett formen på grillen på god varme. Ha fisken, olje og hvitvin i en annen form eller stekepanne som på bildet over. Legg evt i hjerteskjellene.
La fisken og skjellene også putre litt, snu fisken én gang. Legg alt over i grønnsaksformen og la putre med noen minutter på halv varme. Rør forsiktig i formen så smakene fordeler seg. Servér med en sitronbåt eller to!
Vel bekomme!

Print Friendly, PDF & Email