Boknafisk med ertepuré og coppa

3 midtfileter og to halestykker er nettopp tatt ut av den dypfryste vakuumerte pakken. Fine fileter, og akkurat passe til 2 personer.

Boknafisk, eller bokna fisk, er deilig; en litt mindre tørket fisk enn stokkfisken (tørrfisken) vår. Ferdig utvannet er den enkel å tilberede, bare noen minutter i kjelen så er den ferdig. Vi serverte den med ertepuré, sprøstekt norsk coppa, og mandelpoteter. Vi blir nok aldri lei av boknafisk, stokkfisk(tørrfisk) og klippfisk her i huset nei!

Så enkelt var det; tine fiskestykkene, 10-12 minutter i lettsaltet kokende trekkevann, og ferdig! Fine fileter som skiver seg lett som du ser på bildet.
Litt smør og jomfruolje i en liten kjele sammen med en sjalottløk og litt purre. Salte og pepre litt, og la løken steke seg blank.
Ha i dypfrysteerter etter antall som skal spise; vi er selv bare to personer. Bland godt, og kvern over litt revet muskatnøtt.
Kjør i stavmikser og bland tilslutt i litt fløte. Varm opp igjen og bland godt. Samtidig bruner du en håndfull coppa eller god skinke til den blir sprø som bacon, i jomfruolje.

Og slik la vi det opp; fiskestykkene, mandelpotetene med litt persille over, ertepuréen, coppa med oljen den ble stekt i, og et godt dryss parmesan tilslutt. Vi brukte fra den nye boksen med parmesan oppdelt i flak fra Meny. Kjempegodt ble det.

%d bloggere liker dette: