Bacalao på verandaen!

Klippfisk, grillet, tallerken
Bacalaoen er akkurat ferdig. Alt tilberedt i grillen på verandaen. Deilig å slappe av der mens maten lager seg selv. Belønningen er en god tallerken, og et godt glass skummende kaldt øl.

Hva gjør man når man bare har noen få stakkars stykker igjen av den frosne klippfisken. Joda, vi kjøpte en stor pose frosset klippfisk og delte den opp i porsjoner. Bare synd at vi feilberegnet litt på den siste. Men det holdt akkurat til 2 personer. Deilig grillet bacalao ble det.Vel, grillet og grillet. De store aluminiumsbakkene er jo ypperlige å lage mat i. Men grillet slik vi kjenner det blir det jo ikke; heller bakt eller kokt i grillen. Og sitter man først på verandaen og koser seg, hvorfor ikke slippe å fly inn og ut på kjøkkenet for å følge med. Det går da like fint på verandaen.

Klippfisk, grillett, klar
Ingrediensene er lagt i aluminiumsbakken, og nettopp satt inn i grillen. Persillen legger vi i helt mot slutten.

Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, som het stokkfisk før, og som fremdeles heter det i Europa). Og sist, men ikke minst Boknafisken. Alle tre sunne og gode produkter. Tørrfisk, eller stokkfisk, ser vi lite til her syd i landet, dessverre, men i Italia får du stoccafisso overalt. Ordet som er utledet fra det norske stokkfisk.

Klippfisk grillet2
Det er like før bacalaoen er ferdig. Persillen er nettopp lagt i, og vi lar den putre 5 minutter til.
Klippfisk, grillet, tallerken3
Så er det bare å gafle i seg den sunne og gode bacalaoen. Laget i grillen mens du venter!

Bacalo på grillen

Ingedienser:
Oppbløtt klippfisk, gjerne en god fra Dybvik
2 stor paprika
2 store løk
6 gode plommetomater
mandelpoteter til 4
5 hvitløkfedd
olivenolje og litt vann( til å røre ut tomatpureen)
1 glass eller boks god tomatpure
masse god persille
Slik gjør du:
Egentlig veldig enkelt. Skjær paprika, løk og hvitløk i skiver, del tomatene i 4, og legg lagvis sammen med mandelpoteter i skiver (med skallet på), og fisken i biter.
Ha over tomatpureen, som du har rørt ut i litt vann for å få den mer flytende. Hell over godt med olivenolje, og sett aluiminiumsbakken i grillen på god varme. Retten er ferdig når mandelpotetene er passe myke. Litt før du er ferdig strør du over godt med nyklippet persille.

Print Friendly, PDF & Email