Andebryst med sandsopp

Først risset med kniv, krydret med salt og pepper, så stekt med skinnsiden ned i sterk varme, og tilslutt snudd og stekt videre lavere varme. Stek gjerne den lille “fileten” under ved å brette den ut; eller ta den av og stek for seg selv som mange gjør i Frankrike.

Andebryst er deilig synes vi, og ett bryst holder for oss to når det er bra med tilbehør. Vi har stekt og servert dette med deilig tørket og oppbløtt sandsopp, broccoli, og pasta.

Et knippe deilig sandsopp; legg merke til de blågrønne feltene; den blir blågrønn ved gjennomskjæring. Et godt tegn på at du har plukket riktig sopp. Du kan også se “sandpartikler” på sopphatten. Skjæres i skiver og tørkes i stekeovn på 35-40 grader.
Broccoli, glasert løk, og tørket oppbløtt sandsopp. Soppen fikk 1/2-time i oppkokt vann. Kraften bruker vi litt av i retten.
Sil først av kraften og ta vare på halvparten av den. Så litt jomfruolje og en god klatt meierismør og steking ved ikke for høy varme. Pepre fra kvern.
Løken er tilsatt, og får putre med. Spe med litt av kraften etterhvert som det tørker ut.
Bland tilslutt i tre ss creme fraiche eller rømme, og la putre videre til passe konsistens.Salte og pepre etter egen smak.
Damp eller kok broccolien slik du pleier, og server ved siden av.

Og slik la vi opp; Broccoli, soppstuingen tilsatt persille rett før ferdig, andebrystkjøttet akkurat nesten gjennomstekt, og pastaskruer overdryppet stekefettet fra andebrystet.

Print Friendly, PDF & Email