17. mai på Skagen

Vi synes vi fikk det koselig på den passe store verandaen denne dagen; måtte jo bruke det vi fant i det leide sommerhuset på Østre Strandvej. Dessverre var det ikke noe norsk flagg der, men blomstene i vasen hadde jo flaggets tre farger. Først tok vi noen gode, danske jordbær, og som hovedrett ble det avkokt laks.

Yngstedatter på 53 nyter solen og de deilige danske jordbærene. Hun drikker ikke alkohol, og koste seg med nyblandet saft. Akkurat nå venter hun på hovedretten.
Astrid og jeg koser oss med hovedretten og et glass god rosé. På Skagen som sagt.

Avkokt villaks med agurksalat og asparges

Laksen får trekke med et laurbærblad og litt salt og pepper fra kvern; hel pepper fantes ikke i huset. Sausen sprakk litt, den danske creme fraichen var ikke så enkel å bruke som vår mer faste norske.
Nypoteter og asparges akkurat ferdigkokt; aspargestoppene ble mer dampet enn kokt, og akkurat passe al dente.
Usaltet dansk Thise smør, ferdigsmeltet og venter på creme fraiche.
Dette gikk ikke som det skulle; sausen skar seg som sagt, hjalp ikke med en skje kaldt vann denne gangen dessverre, men god ble den jo. Nyklippet gressløk ble blandet i.

Og slik ble det; nypoteter, saus, fisken, agurksalat og asparges. Og en Moxxe rosé fra Masi. Været var nydelig, men noe 17. maitog hverken så eller hørte vi. Stillheten rådde på Østre Strandvej denne 17. mai i det Herrens år 2022. “Det er dejlig at være norsk i Danmark”. Syntes vi.

%d bloggere liker dette: