Helgrillet kylling på elgrill

Den store kyllingen er sprayet med jomfruolje og kvernet over salt og pepper; det holder! I stålfatet ligger løk, kirsebærtomater, paprika, brokkoli og hvitløk. Krydret med salt og pepper, og overhelt jomfruolje.

Kylling er deilig mat, og enkelt å tilberede, også som hel, grillet kylling. På elgrill har vi aldri prøvd det, men dette førstegangsforsøket ble helt supert. Kyllingen var en anelse i største laget for høyden fra spiddet og ned til grillristene, så der lærte vi noe til neste gang. Og det er jo slik det er i matveien; man lærer noe hver gang mat tillages. Og slik vil det forbli.

Klart for å begynne grillingen. Her går det ikke an å bruke termometeret fordi kyllingen jo går rundt, men stikk inn et termometer nå og da; kjøttemperaturen skal ende opp på 74 grader i det tykkeste på låret ifølge Webers oppskrift. Press gjerne litt for å se om det pipler ut klar kjøttsaft; DA er det ferdig.
I fjor da vi flyttet i leilighet, ga vi bort gassgrillen vår, og kjøpte denne elgrillen fra Weber: Pulse 2000. Det har vi ikke angret på.
Da grønnsakene så passe ut tok vi de ut og hadde over folie mens vi gjorde ferdig kyllingen. Samtidig stekte vi en aubergine oversprayet jomfruolje.
Ferdig og tatt av spiddet. La hvile under lokket en 10 minutters tid. Varmen ble slått av da vi tok kyllingen av spydet.
Så ble denne store deilige kyllingen delt opp i lår og bryst. Gompen tok kokken; dvs jeg; nederst til venstre. Og i den ligger det mye deilig smak.

Kikk nærme på brystkjøttet, du ser at det er saftig; det piplet klar og fin saft ut når vi trykket på det. Helt perfekt. Nykokte skrelte mandelpoteter ble følget denne dagen. Drypp gjerne over litt av din beste jomfruolje for mer smak, det er deilig det!

%d bloggere liker dette: