Villreker på spansk

I mangel av andre store ville reker, som ikke er oppdrettsreker, er argentinske villreker det beste og eneste alternativet i Norge. I tillegg til vanlige norske reker selvfølgelig. Skulle gjerne hatt flere alternativer; også de små brune sandrekene (Crangon crangon) som vi har langs kysten vår, men som ingen fisker. Av mange regnet som de beste rekene. Velsmakende og veldig lette å skrelle. Det blir for meg litt feil å kalle Norge for en sjømatnasjon.

Men la oss begynne med begynnelsen; mens jeg står og klargjør rekene kommer Astrid bort med en liten forrett; en halv avocado med en spiseskje Worchestershiresaus. Et tips vi fikk fra en historie om forfatteren Somerset Maugham fra hans tid i Singapoore; han skulle ha gjester og visste ikke helt hvordan han skulle servere avocadoen. Dette ble løsningen; og det er kjempegodt. Prøv selv.
Rekene er avskallet, og den sorte strengen er fjernet; de ligger til venstre på skjærefjølen.
Først steker du rekene ett minutt på hver side i jomfruolje, så legger du dem til side.
Her er ingrediensene; smør, hakkede persillestilker og persilleblader, jomfruolje, hvitvin, røkt spansk paprika, fersk chilipepper, hvitløk, og økologisk sitron.
En baguette ble skåret på langs, og stekt/ristet i en grillpanne.
Ingrediensene unntatt smøret og hvitvinen er lagt i stekepannen og får surre litt.
Etter litt surring har du først i vinen, og lar alt koke inn litt. Så blander du i smøret.
Tilslutt legger du villrekene tilbake, og lar de putre ett minutt til på hver side. Husk noen sitrondråper til slutt.

Og slik la vi det opp; først den deilige krydrede sausen, så rekene, og tilslutt baguette. En god taggiascha-olje  fra Liguria, til å dryppe over baguetten, og et glass hvitvin passet godt.

Print Friendly, PDF & Email