Villreker og kamskjell

Argentinske villreker av den lille typen, kjøpt på REMA. De store kjøper vi på fiskebilen til Næss sjømat. Oppdrettsreker spiser vi ikke.

Nå gleder vi oss til vi kan ta i bruk den nye verandaen vår; vi solgte jo huset og flyttet inn i en mindre leilighet rett før jul. Dårlig verandavær akkurat da, så nå venter vi på å kunne kose oss som vi gjorde denne dagen; med argentinske villreker og norske kamskjell.

Rekene er delt i to på langs, og kvernet over litt salt. Så på grillen til de skifter farge fra nesten gjennomsiktige til hvitt.
To fine norske kamskjell med corail. Kunne nok tatt ut litt mer av muskelkjøttet, men vi får skrape det av og spise det som det er.
En god klatt smør blandes med noen ringer av vårløk, revet sitronskall, pepper, hvitløkspulver og en anelse chili. Aspargesen er delt opp i små biter; de og apargestoppene bruker vi i kamskjellet.
Kamskjellene er lagt klare med aspargesbitene og en aspargestopp, smøret skal legges i.
En stekepanne med vann er satt på sideplaten på grillen, bambusdamperen med kamskjellene er lagt i.
Smøret er fordelt over kamskjellet, og alt dampes ferdig med lokket på.

En liten forrett

Helt enkelt; melon og skinke, og et glass Freixenet,

Og slik ble hovedretten; ristet loff, kamskjellet som forklart ovenfor, og rekene lagt rundt. Taggia-oljen er klar til å dryppes over loffen og villrekene. Gjett om vi gleder oss til det blir litt varmere i været igjen.

Print Friendly, PDF & Email