Norsk-kinesisk torsk

Vi tok det vi hadde som tilbehør; Skinnfri paprika fra glass, som vi finstrimlet, og finstrimlet asparges fra Peru i mangel av norsk, det er jo langt utenfor sesong!

I dag skal vi ha torsk, sa jeg til kona, deilige gourmetfileter fra Findus, renskåret for skinn og ben. Norsk fisk spør kona. Ja selvfølgelig, sier jeg mens jeg leser på baksiden av pakningen. Joda, “norsk” fisk fisket i nord-Atlanteren, pakket i Kina. Hæ? Pakket i Kina, sa jeg. Det er det verste jeg har hørt, sa kona. DEN var langreist den! Men uansett; fisken var god. DEN kan jo ikke noe for at den har vært på langtur. Nei dette er for dårlig Findus!

Aspargesen ble strimlet, og fikk kose seg litt i en smør og oljeblanding, som også skal være saus.
Gulløyepoteter ble kokt og moset, tilsatt litt rester av basilikum, og krydret med salt, pepper og muskatnøtt. Tilslutt ble litt av smør og oljeblandingen fra aspargesen rørt i.
Fisken lot vi trekke til den så ferdig ut; dvs når fargen var gått over fra litt gjennomsiktig til helt hvit.

Slik la vi det opp; to fine fiskestykker hver, potetmosen lagt i en stålfirkant (kjøpte et sett med runde og firkantede i Tyskland for mange år siden) , aspargesen og paprikaen lagt på, og smør og oljesausen dryppet rundt.