Fritert brennesle med fisk

Brødraspblandingen består av masse brødrasp fra daggammel loff med skorpe kjørt i stavmikser. Blandet med finhakket hvitløk, persille og noen bittesmå biter av chilipepper. Jomfruolje blandes i slik at massen blir saftig og gjennomtrukket av olje.

En ganske enkel rett i dag; fine opptinte torskestykker, og salmaloin kjøpt til halvpris. Dekket med en brødraspblanding, stekt i ovn, og servert med friterte brennesleblader og sorte bønner.

Først deles fisken i passe stykker, før den legges i et ildfast fat med jomfruolje i bunnen; en spiseskje som du pensler ut. Krydre etter egen smak, her bare salt og pepper. Drypp gjerne litt olje over fiskestykkene også.
Strøblandingen er lagt over fisken, og litt mer olje er fordelt over. Settes i 200 graders ovn en 15 minutters tid. Følg med så det ikke svir seg.

Fritert brennesle

Plukk noen fine, store brennesleblader som på bildet. Du behøver ikke skylle dem, de brenner ikke etter friteringen. Dersom du absolutt vil skylle dem må du klappe dem tørre med kjøkkenpapir.
Legg jomfruolje i stekepannen, lag en tempurablanding, du får kjøpt ferdig tempuramel i butikken, Meny for eksempel. Dypp bladene i blandingen og friter i olje, som skal ha en temperatur på 170 grader.

Slik serverte vi retten; fisken i midten, de sprø brenneslebladene på den ene siden, og sorte bønner fra boks som ble oppvarmet i litt olivenolje, og krydret etter smak. Stekekraften dryppes tilslutt rundt på tallerkenen.

Print Friendly, PDF & Email