Tid for ramsløk igjen

Her er det du trenger til denne enkle vårlige retten; spaghetti, persille, ramsløkblader, smør, timian og rosmarin, og en hvitløkkløft. Og selvfølgelig en god parmesanost.

I hagen her hos oss har ramsløken såvidt kommet opp, men vi tar nå inn noen blader og prøver oss på en enkel pastarett. Vårens første grøde må brukes med en gang synes nå vi da! Allium ursinum heter ramsløken på latin, og den er i slekt med både gressløk, vanlig løk og hvitløk. Det kjenner du godt når du lukter på den. I Tyskland har den mange navn: bjørneløk, hvitløkspinat, vill hvitløk, skogshvitløk, hekseløk og mye mer. Det tyske navnet er bärlauch. Hele planten kan spises, men det vanligste er å bruke stilk og blader til dip, olje, kryddersmør eller pesto. Dersom ramsløken oppvarmes, mister den mye av lukt og smak, derfor anvendes den hovedsakelig rå.

Så enkelt er det; ha den finhakkede persillen i en stekepanne med et par-tre spiseskjeer jomfruolje, timian og rosmarin, og et hvitløkfedd. La småputre litt.

Kjør parmesanen fin i en hurtigmikser/stavmikser.

Kok pastaen (linguine passer veldig godt til denne retten). Legg først i finhakket ramsløk. Ha så over parmesan og en smørklatt, og bland! Det var det. Husk at ramsløken skal være rå i retten; ikke stekes eller kokes.

Ingredienser:
spaghetti
persille 
ramsløkblader 
smør, gjerne salt og pepper også 
timian og rosmarin
en hvitløkkløft.
parmesan
olivenolje til steking

Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email