Storfekjeve med kantarell

Litt hinner og fett er det greit å fjerne, men det går raskt. Her er det deilige kjøttet ferdig klargjort.

Storfekjeve burde du prøve; et mørere og mer velsmakende kjøttstykke skal du lete lenge etter, vel og merke når denne stykningen har fått putre lenge nok. Vi har servert den med kantarell i dag.

Brun først kjøttstykket i jomfruolje godt rundt det hele. Salte og pepre.
Legg i godt med purreløk, rødløk og hvitløk.
Fyll opp med en god kjøttkraft som på bildet; gjerne utblandet fra flaske dersom du ikke har egenkokt kraft. La koke opp, og etter en times tid har du i litt tomatpuré.
Småkokt i 1 timer til; legg i godt med persille, gjerne italiensk, vi hadde bare kruspersille i huset denne dagen.
3 timer er gått, og storfekjeven er ferdigkokt. Og for å si det mildt; dette blir en kjempegod kraft til saus.
Så er kjøttstykket silt av, og klart for oppskjæring.
Fantastiske litt tykke skiver med fin marmorering. Ikke for tynne skiver, da kan de falle litt fra hverandre.
Kantarellen stekes; denne er hentet fra fryseren og får steke i olje og smør til den er ferdig; sprøstekt går også dersom du har tålmodighet til å vente litt til den blir sprø da!
Gode poteter kokes (gjerne store mandelpoteter), og støtes til en deilig puré. Smaksett med smør, evt litt fløte, revet muskatnøtt og persille.
Kraften med løken og persillen er kjørt i stavmikser og krydret etter egen smak; gjerne litt knust enerbær og revet muskatnøtt.
Og slik ble denne enkle og velsmakende retten servert; først saus, så kjøttet i skiver, den stekte kantarellen og potetpuréen. Et glass god rødvin går bra, feks en Barolo av det litt enklere slaget.
%d