Bacalao på 24 timer

Bacalao på bordet2
Servert med et kjølig glass riesling fra Østerrike ble dette faktisk veldig godt. Alt gjort på grillen.

Å grille Bacalao er ingen kunst, men retten får allikevel noe kunstnerisk over seg;  fargerikt på tallerkenen som det blir. Vi har prøvd Dybviks “24 timers”. Det vil si fisken skal vannes ut 24 timer før bruk. Og vi har grillet den i folie.

Bacalao 24 timer, ingr
Enkle råvarer med god smak; klippfisk, skinnfri paprika fra glass, hvitløk, løk, kirsebærtomater og soltørkede tomater. Pluss litt god olivenolje.

Vi har også prøvd “321”, som vel skal gå på 123, som det heter, (legges inn senere). Det gjorde det ikke helt. Det burde ha stått med litt større bokstaver at fisken skulle vannes ut i noen timer.
Begge produktene er helt topp, men å ha produktene i disken før hjemmesiden er oppdatert er vel kanskje å ta det i litt feil rekkefølge. Dette kan oppfattes som en lett kritikk, og det er det! For da jeg gikk inn for litt mer basisinfo (hadde dessverre kastet forpakningene!), fant jeg ikke disse to produktene på www.dybvik.no

Bacalao på grillen2
Slik legger du opp i den dobbelte folien. Se oppskriften.

Grillet Bacalao med fløtesurret issalat og hvite bønner

Ingredienser: (2 personer, så godt er dette!)
1 pakke Dybvik “24 timers” klippfisk
noen pakrikaskiver fra glass, skinnfrie
noen kirsebærtomater
litt soltørket tomat
1 stor løk
3 “kinesiske” hvitløksfedd
olivenolje, pepper og evt.
salt
1 boks økologiske hvite bønner
Slik gjør du:
Vann ut fisken som på pakken, og del den i passe stykker. Skjær løken og hvitløken i skiver. Del tomatene i to. Hakk de soltørkede tomatene litt finere. Legg opp på dobbelt folie som på bildet. Pakk folien med et lite damphull øverst. Grill i 12-15 minutter.
Varm opp bønnene som skrevet på boksen. Servèr.

Issalat, fløtesurret
Når du har for mye issalat i drivhuset, er det jo greit å tilberede den litt anderledes. Det gjorde vi, og fløtesurret ble den deilig. Fløte, olivenolje, salt og pepper, og litt revet muskat, er alt som skal til. Salte kjøpte vi i Danmark; flaksalt med vill hvitløk.

Fløtesurret issalat

Ingredienser:
issalat,
litt god olivenolje

4 ss fløte
salt og pepper
revet muskat
Slik gjør du:
Skjær salaten i tynne striper. La den synke sammen i oljen i middelsvarm panne. Ha i fløten og kok inn til passe konsistens. Krydre. Voila!

Bacalao på bordet
Her tar nok bønnene litt mye av bildet, men du ser da godt både bacalaoen og den fløtesurrete issalaten. Og rieslingen passet som hånd i hanske.
Print Friendly, PDF & Email