Stekt flesk, helt enkelt!

Lettsaltet flesk lagt ut på en av disse nettproduktene du kanskje ikke trenger? Vel denne matten gjorde jobben sin, alt ble etterhvert sprøtt som det skal være.

Det er snart jul, og med det hører fet mat. Kanskje en idé å tilpasse seg med et lite fleskemåltid allerede nå? Helt enkelt har vi laget denne velsmakende førjulstallerkenen.

Fra den grå perioden. Hverken ferskt, kokt eller stekt. Litt kjedelig, men alle perioder skifter, også denne. Det er bare å ta tiden til bruk. Husk å pepre flesket etter egen smak. Salt nok er det forhåpentligvis.
Nå begynner det å se bra ut, men ikke helt ferdig enda. Fettet legger seg fint i mellom rillene, noe renner ned i stekeskuffen under, men det tåler vi.
Så enklet kanm det gjøres; en pose surkål tilsatt rødkål. Så en 10 minutters småputring i kjelen, og surkålen er klar for bordet. Bland gjerne i litt av fleskeflåtet!

Godt ser det ut, og godt ble det; sprøtt og deilig lettsaltet sideflesk servert med potetpuré, asparges, og surkål fra pose, tilsatt rødløk. Helt enkelt!

Print Friendly, PDF & Email