Pasta med lam, sandsopp, og kantarellsnaps

Tørket sandsopp, dobbelkonsentrert tomatpuré, vårløk, løk, parmesan, persille og ramsløksalt var det vi brukte.

Av og til er det deilig med en enkel pastarett, og av og til er det deilig med kjøttdeig av lam eller sau; i dag ble de lammekjøttdeig. Vi lagde retten på enkleste måte, og hadde litt tørket oppbløtt sandsopp i den. Ja, for sandsopp kan det være mye av, og den egner seg best til tørking, så vi har et sylteglass fullt. Og lenge holder den seg i glasset.

Og ikke å forglemme noen dråper fra den lille og dyre flasken kondiment av balsamico. I midten den oppbløtte sandsoppen.
Løken får brune seg litt i jomfruolje, så legges lammekjøttdeigen i, det krydres med ramsløksalt, pepper, og revet muskatnøtt, og gjerne også et lite dryss revet ingefær.
Vårløken og persillen blandes i og får putre med litt.
Tilslutt blandes tomatpureen godt inn i kjøttblandingen. 4-5 minutters tid til, og retten er nesten klar, bare pastaen venter.
Og så var det tid for å legge opp: linguine legges i tallerkenen, med blandingen over, så den tørkede finhakkede soppen, og tilslutt revet parmesan. En teskje med balsamico dryppes rundt på tallerkenen og smaksetter retten enda mer, litt baguette til å dyppe i denne fantastiske eddiken er jo også godt. Et lite glass kald kantarellsnaps gikk greit syntes vi begge to: Legg tre-fire skiver tørket kantarell på en flaske og fyll opp med vodka eller 45% sprit. La stå i romtemperatur i 3 uker, ta ut kantarellen og sett snapsen i kjøleskap.
Print Friendly, PDF & Email