Sandflyndre på menyen

Dette er IKKE sandflyndre, men rødspette. Kjøkkensjefen på Hjorths Hotell ved Kandestederne litt syd for Skagen er helt klar på at de aller minste rødspettene er de beste. Og det får vi tro også gjelder for sandflyndre. Disse flotte ekesemplarene kjøpte vi i Skagen for noen år siden.

I dag har vi sandflyndre på menyen (Limanda limanda), en fisk som er vanskelig å oppbevare levende, derfor selges den mest nedfryst som fileter. Eng.: Common dab, Fr.: Limande, Ty.: Kliesche, It.: Limanda, Sp.: Limanda. Vi kjøpte noen fileter på Meny, og tilberedte på enkleste måte.

Og her er de fine filetene vi fikk tak i denne dagen; helt greie, og enkle å tilberede.
Strø litt hvete- eller rugmel utover en tallerken, kvern over lit salt og pepper, vend filetene i melet og stek dem i varm panne.
Snu og stek på andre siden, ha i en ss. smør for smakens skyld, og legg i noen halve kirsebærtomater mens du steker filetene ferdig.
Tomatene er tatt ut, og de fine flyndrefiletene er nesten klare for bordet. La noen uskrelte aspargeser få trekke et par-tre minutter i en kjele til de skifter farge fra lyse til mørkegrønne. La renne av på kjøkkenpapir.

Og her er det enkle resultatet; deilige små sandflyndrefileter, noen uskrelte asparges, halve kirsebærtomater, og en deilig potetpuré på mandelpoteter med litt finhakket basilikum. Stekeoljen med smør ble en deilig skysaus.

Print Friendly, PDF & Email