Salsiccia med spaghetti og steinsopp

I år er det 10 år siden en salsiccia og noen av de andre produktene av gås og and som jeg tidligere hadde utviklet for Holte gård, ble presentert. Bildet er fra dagen Holte gård fikk spesialitetmerke for andekråsconfit, andefett, andesylte og krydderpølse av gourmetkylling. Andekråsen, og kyllingpølsene (til venstre) er utviklet av av en kjøkkensjef Holte gård hadde ansatt på den tiden. Mine produkter er fylt gåsehals nederst, så andesylte, og helt bakerst til venstre gåsesalsiccia ved siden av andefettet. Andekråsconfiten ligger på fatet med litt salatblader.
I dag har vi forresten laget deilig salsiccia med pasta og steinsopp.
Her sett fra andre siden. Salsicciaen er stekt og delt opp som smaksprøver. Bak de fire krukkene av andefett ligger vakuumert andesylte, som også ligger i fatet til venstre. Den fylte gåsehalsen er smørbar, og ble servert på toast. Foran midt i bildet ser du andekråsconfiten lagt opp. Mat fra Norge ved redaktør Per M. Borglund var tilstede, og likte det meste kunne vi lese i Mat fra Norges aprilutgave i 2012.
Tilstede var også Frode Kristensen fra KSL Matmerk (Stiftelsen Norsk Mat). I dag driver Frode Salgslaget AS, et selskap som som rådgir lokalmatprodusenter.
“En fjær i hatten”. De fire produktene flott presentert i bladet Mat fra Norge.
Foto: KSL Matmerk.
Godord om produktene fra Per M. Borglund. En liten lapsus; han omtaler kyllingpølsene, men bildet er av salsicciaen. Også den full av smak og gode krydder, blant annet gåsekrydder nummer en: Merian.

Salsiccia med spaghetti og steinsopp

Ikke alle er klar over hvor mangfoldig salsiccia er. De fleste tror nok at det bare er en rå stekepølse, men det er bare litt av bruksmulighetene; ofte tilberedt i en tomatsaus ledsaget av en rett med polenta, eller brukt i en rett med pasta eller ris. Salsiccia Toscana er med chili, du får den i enkelte butikker her hjemme..
Bildet over viser en innkjøpt salsiccia, litt steinsopp som bløtes opp, tre sjalottløk, og salvie fra hagen.
Her er skinnet dratt av deler av pølsen, og klar for videre bearbeiding.
Med kniv deles pølsen opp i biter, du kan også presse ut små kjøttboller ved å trykke de ut.
Førs litt sjalottløk, hvitløk og salvie i woken; stekes med jomfruolje.
Soppen stekes også i jomfruolje, litt smør tilsettes senere. Pepre godt, og salte litt, retten blir salt nok av salsicciaen.
Salsicciaen er lagt i og får steke med, hakk den gjerne opp enda finere. Du trenger ikke å krydre noe særlig, de rå pølsene er jo krydret.
Legg i noen halverte kirsebærtomater og en ss tomatpuré. Bland godt.
Kok favorittpastaen din og legg opp som her. denne gangen la vi kjøttsausen over. Så litt sopp, parmesan, og en liten “salviebukett”. Noen dråper av vår beste jomfruolje, og noen dråper av balsamico tradizionale di Modena gjorde seg.
%d