Reinsdyrfilet med grønnkål

Etter en antakelig fet julemat kan det være deilig med litt mindre fett. Og da passer jo reinsdyr godt. Litt i dyreste laget, men et par ganger i året tar vi oss råd også til dette. Skulle gjerne gjort det oftere, men det er vel mer trolig at prisen på filetene stiger enn at de lar oss få tilbud slik at flere kan like dette deilig kjøttet. Som det vel finnes nok av tror jeg.

To fluer i ett smekk; steinsopp nettopp tatt ut av fryseren, tinet, og så lagt i jomfruolivenolje til steking sammen med litt salt og pepper. Og reinsdyrfiletene i den andre pannen. Også i den gode olivenoljen som tåler 240 grader uten problemer.

Mandelpotetene er ferdigkokte, og stampes med litt godt smør, salt, pepper og revet muskat. Gjerne også en skvett H-melk.

Slik ser den deilige steinsoppen ut før den blir sprø. Dette er en liten del av en steinsopp på 2,2 kilo og 43 cm i diameter. Norges største? Vi lot den være som på bildet, dvs ikke helt sprø.

Del opp grønnkålen forholdsvis smått, og la den koke en halvtimes tid. Sunt og godt. Du kan gjerne også svitsje den litt i smør før du serverer den.

Reinsdyrfilet med grønnkål

Og slik la vi opp; potetpure, sopp, grønnkål, reinsdyrfilet og rognebærgele. Deilig ikkefetende romjulsmat.

Ingredienser:
1 indrefilet av reinsdyr til hver
mandelpoteter
sopp
grønnkål
jomfruolivenolje, salt og pepper
revet muskatnøtt
rognebærgele
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

%d