Hummer til nyttår

Hummer er noe en kan koste på seg nyttårsaften synes vi. Disse ble fortært ved en annen anledning, på besøk hos noen gode venner, men nyttårsaften er jo for mange årets siste høydepunkt, og da passer det med nettopp hummer som forrett mener nå vi da. Her ligger to fint lagt opp på tang og tare.

Legg de levende hummerne i saltet kokende vann, 2 ss salt, og la trekke en 12-13 minutters tid. Disse veide ca 1 kilo hver, og ble tilkjørt fra Trøndelag.

Så er det å ta opp hummeren og rett i isvann. La dem ligge der en 7-8 minutters tid før du tar dem ut for kjøleskapet til du skal spise dem. Du kan selvfølgelig spise dem varme eller lunkne, men de fleste foretrekker vel kald hummer med tilbehør tror jeg.

Dersom du skal fryse ned hummeren blancherer du dem i kokende 210-12° graders vann i ett minutt. 2% salt uten jod i vannet. Avkjøl under rennende kaldt vann eller som på bildet over; i isvann. Det beste er å vakuumere dem før frysing, eller pakke dem godt inn. Jeg ville nok brukt dem i løpet av en måneds tid.

Her er hummerne lagt opp med kokt blæretang. Vi tilberedte også en salat av tangen, med en olje-eddikdressing og litt finhakket sjalottløk.

Og så ble hummerne servert med hjemmebakt loff (vertinnens verk), en deilig hvitløksmajones, og blæretangsalat. Og selvfølgelig en god hvitvin. Legg merke til at det ytterste på klørne er klippet av ved klargjøring, for at kokevannet skal får renne ut. Det kan bli litt i overkant søl ellers.

Ingredienser:
1 halv stor hummer til hver
salt
majones og hvitløk
loff og smør
tang hvis du har
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email