Kalv i hvit Burgunder

Maleren, jegeren, amatørkokken, gourmeten og vinkjenneren Henri Toulouse-Lautrec var glad i kalvekjøtt, og hvem er ikke det! Dyrt kjøtt i Norge dessverre, men av og til får man unne seg litt luksus. Denne dagen brukte vi en rest kalvekjøtt fra fryseren, og prøvde oss på denne deilige oppskriften med hvit burgunder. Enkel å tilberede, og kjempegod ble den.

Så sier oppskriften: “Ha litt hvit burgunder og en skvett vann i en gryte eller kjele med noen krydderkvister, hvitløk, salt og pepper. (Vi har brukt en stekepanne, og litt timian og rosmarin fra hagen.) La dette koke inn litt.”
“Legg i kjøttstykker av kalvekjøtt og la koke med noen minutter.”
“Ta ut kjøttstykkene når de er ferdige, og rør inn en smør og melbolle til sausen er passe tykk. Passér sausen gjennom en hårsil, og legg tilbake kjøttbitene. La dem koke med et minutt eller to. Server varmt.” Her er kjøttbitene rett før de tas ut for å lage ferdig sausen.
Litografiet “I trykkeriet”, av Toulouse Lautrec.

En helt enkel liten rett med kalvekjøtt og noen aspargestopper er klar til å kose seg med, sammen med et deilig glass hvit avkjølt burgunder. Server gjerne bondebrød ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email