Skalldyr med Cider fra Lindheim ølkompani

kamskjell-og-ostersØsters og kamskjell er ikke hverdagskost for de fleste av oss, men av og til får du skalldyr på tilbud, og det er jo greit å benytte seg av. Vi har kjøpt kamskjell fra Seashell AS på Frøya, flatøsters, cider fra Lindheim ølkompani på Gvarv, og plukket med litt kantarell fra skogen. Og det ble noe så enkelt som carpacio på kamskjell, rå østers, litt olivenolje av beste sort, og sprøstekt kantarell fra skogen rett over veien. Og sjelden har drikke og mat matchet bedre enn med denne deilige cideren.
Lindheim, 2 L ølLindheim ølkompani lager i tillegg til fantastisk godt øl, også en cider av beste sort. På bildet ser du 2 liters flasken du kan kjøpe med deg, og så fylle opp etter behov. Den flotte gården ligger på Gvarv i Sauherad. De ligger helt i verdenstoppen hva angår øl, og er mer innovative enn de fleste. Og med slik pleie som dette MÅ cideren bli god:

Lagret på rødvinsfat. Aromaepler, presset og gjæret i 2013. Sekundærgjæret med Brettanomyces og lagret i Merlot- tønner i 2 år. Vi har gjennom fruktsesongen 2014 og 2015 tilsatt stadig mer eplemost av epler rett fra trærne. Derfor håper og tror vi at også villgjæren som fins på Lindheim har satt sitt preg på denne cideren. Brygget 9.12.2013. Flasket 20.06.2016

kantarell-stekt Til denne enkle forretten sprøstekte vi litt kantarell i olivenolje, for hva er vel bedre enn nyplukket sopp rett fra skogen og inn på tallerkenen?

kamskjell-og-osters-retten1

Kamskjell og østers med kantarell og cider

Ingredienser:
1 østers til hver
2 ferske kamskjell til hver, eller ditto fryste
litt kantarell
jomfruolivenolje
baguette (Rema har noen veldig gode franske)
sitron
Slik gjør du:
Åpne østersen og rens ut evt skjellbiter. Åpne kamskjellet, og skjær musklen i tynne skiver. Legg opp som på bildet, drypp over litt olivenolje og dander med kantarellen som du sprøsteker i jomfruolje. Drypp noen dråper sitron over østersen. Server med en god cider, som feks Brut Cider fra Lindheim ølkompani.

Vel bekomme!

%d bloggere liker dette: