Lammekoteletter med dillpoteter

Lammekoteletter med håndtak klargjort for grillen, i et koselig hus vi leide av gode venner en måneds tid, i Andalusia.

Lammekjøtt er godt, kanskje det mest smakfulle, hvis vi holder reinsdyr og vilt utenfor. Små deilige koteletter er ikke å forakte. I Spania, Italia og andre land er det vanlig å ta med et lite håndtak å holde i, det går nok til lammeribbe hos oss. Savner egentlig det lille håndtaket. Ellers selges jo også doble lammekoteletter.

Kotelettene får litt salt og pepper, og er klare for stekepannen. Flotte små kjøttbiter uten alt for mye fett

Potetingrediensene er klare; mandelpoteter skåret i skiver, dill, en god klatt smør og litt hvitvin. I tillegg litt jomfruolje til å brune i, litt sjalottløk i halve skiver, og en god skvett fløte.

Potetene er lett brunet på undersiden, hvitvinene er fordelt fint rundt i pannen, og smørklatter er lagt i. Salte og pepre fra kvern. Start småkokingen/stekingen, snu gjerne en gang underveis.

Løken og dillen er lagt i og får putre med til potetene er ferdig. Vend gjerne potetene med en kjøkkenpinsett el. og bland forsiktig.

Fløten er helt over, og får putre med noen få minutter til den har tyknet litt. Potetene er akkurat passe myke og melne, som mandelpoteter skal være.

Spinaten legger du i en kjele med en liten skvett vann , og koker til den har sunket sammen. Sil godt av, krydre med en god smørklatt, kvern over salt, pepper og revet muskatnøtt.

Stek eller grillstek lammekotelettene tre minutter på hver side på litt sterk varme, og la dem hvile tre fire minutter med et lokk over.

Og slik serverte vi denne deilige kjøttretten; dillpotetene med kotelettene over, spinaten og noen kirsebærtomater ved siden av. Stekeskyen drypper du rundt, den har en deilig smak.

Ingredienser:
to lammekotelettertilhver
mandelpoteter
enpotte med dill
jomfruolje og smør
hvitvin
spinat
kirsebærtomater
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email