Kyllinglår på italiensk

Vi har prøvd Holtekyllinglår, med kyllinger foret med kraftfor uten soya, og det kan man jo være glad for; at de ikke er foret med soya mener jeg! Og å gjøre det på italiensk er en god måte å bruke lårene på. Italienerne er flinke med enkle smakfulle retter hvor krydderet er tilpasset retten. Her hjemme har vi en tendens til enten å overkrydre eller underkrydre, og da blir det jo enten for dominerende kryddersmak eller for lite smak.

Vanskeligere enn dette trengs det ikke å gjøres; noen rosmarinkvister, et par chilispisser, og noen hvitløkkløfter. Hvert kyllinglår deler vi i tre som på bildet. Ingen hokus pokus. En skvett hvitvin tilsetter vi under stekingen.

God jomfruolje i stekepannen, lårbitene vendes i mel, salt og pepperblandingen, og stekes slik du liker dem, ikke for brune for eksempel, da smaker de best.

En skvett hvitvin gjør susen!

Etter bruningen har du i rosmarin, chili, hvitløk og en skvett hvitvin. Og det var det. Så er det  å steke dem ferdige, til det siver klar kjøttsaft ut når du stikker inn en nå i dem.

Og slik ble det; de ferdige kyllingbitene servert med stekeskyen og bondebrød ristet i stekeovnen. Deilig var det. Drypp gjerne litt av din beste jomfruolje over brødskivene.

Ingredienser:
1 kyllinglår til hver
jomfruolje og mel
salt og pepper
chili og hvitløk
rosmarinkvister
bondebrød i skiver, ristet
litt hvitvin
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email