Kylling med tomater og ris

Tre kyllingbryst er det som skal til for to; ett stort til kona og et stort og et lite til meg. Slik er det vel når den ene er litt storspist, og den andre det litt motsatte. 3 fine uten skinn riktignok, men det er fordi jeg tok av skinnet, disse skal bare putre med i retten til de er akkurat passe gjennomkokt, og samtidig saftige. Skinnet kan jo selvfølgelig koke med og fjernes når retten er ferdig, men akkurat i dag var det litt mer slankende middag vi inntok.

Veldig enkle ingredienser; hele tomater fra boks, hakkede tomater fra boks, hvitløk, soltørket tomat, kapers, noen pinjenøtter og en halv rødløk.

Litt jomfruolje i gryten, og så er det å vente til løk, pinjenøtter og kapers har fått godgjøre seg litt ved middels varme.

Soltørkede tomater, pluss hele og knuste tomater has i sammen med de tre kyllingbrystene. Mens dette småkoker lager du risblandingen med villris, som egentlig ikke er ris, men frø fra en gressplante. Og veldig gode!

Og slik la vi det opp; rett og slett som på bildet, med et dryss finhakket persille over. Enkelt og skikkelig godt i disse Coronatider.

%d