Kylling er da godt!

Kylling er sunt, kylling er godt, og kylling er hvitt kjøtt. Slik er det vel bare. Og når det er økologisk i tillegg, da må vi vel være fornøyd?Vi lager en ganske enkel rett av  ett lår og ett bryst, fra Holte gård i Drangedal. Så får arbeidet mot antibiotikaresistens gå videre. For vi kan jo ikke slutte å spise dette smakfulle lyse kjøttet. Vi stoler på at myndighetene gjør det de kan for å løse problemet.

Okologisk kyllinglaar
Holte gård er en av de beste produsentene av kylling, gås og and. Vi har prøvd økologisk lår og bryst. De jobber hele tiden for å være i toppen. Antibiotikaresistens er de iferd med å prøve å løse. På sin egen måte.

Det hvite kjøttet fra fugl er deilig og lett mat. Fugl er i det hele tatt godt; også gås og and, og ville fugler som ryper, ender, duer og mange andre slag. Og som oftest ikke så vanskelig å tilberede. Selv synes vi at lårkjøttet har best smak, bryskjøttet kan ofte bli tørt hvis du ikke følger med godt nok under tillagingen.

Okologisk kyllinglaar2
Kyllinglår, kyllingbryst, hvitløk, fersk ingefær, tørket oppbløtt traktkantarell og steinsopp, og noen dråper av din beste balsamico gjør denne retten smakfull og god. Vi brukte tradizionale.

Hvitløk er deilig. Det samme er fersk ingefær. Du velger selv om du vil bruke dem som smakstilsettere, eller om du også vil spise dem. Selv spiser jeg begge deler, hverken hvitløken eller ingefæren er sterke når de har fått surre seg godt i god olivenolje. Men fjern dem gjerne etter noen minutter, smak har de satt uansett gitt fra seg.

Økologisk kylling med linser

Ingredienser: (til 2-3 personer)
1 stort økologisk kyllinglår
1 stort økologisk kyllingbryst
hvitløk
fersk ingefær
olivenolje 
rucolasalat
noen kirsebærtomater
1 boks økologiske linser
tørket traktkantarell eller steinsopp, evt fersk sjampinjong
noen dråper av din beste balsamico
Slik gjør du:
Skyll av låret og brystet, og tørk av med kjøkkenpapir. Risse dem litt som på bildet og krydre med kvernet salt og pepper. Stek hvitløkfedd og ingefærskiver noen minutter. Legg i og brune lår og bryst på begge sider, men legg brystet tilside under folie.

Okologisk kyllinglaar stekes
Brune låret og brystet på begge sider sammen med et par hvitløkfedd og noen skiver ingefær. Dersom du spiser hvitløken og ingefærskivene, passer du på at de ikke blir brent. Jeg bruker mange, og lar dem ligge med noen minutter i stekeovnen også, helt på slutten av stekingen.

Sett stekepannen med låret inn i 180 grader varm ovn. Etter 10-12 min legger du inn brystet, og steker videre 15-20 min, litt avhengig av stekeovnen din. Den kjenner du best selv! Kryst ut vannet av den oppbløtte soppen, skjær den i små biter og stek den sammen med kirsebærtomatene. Skyll av linsene og varm dem i litt godt smør. Legg opp som på bildet, med stekeskyen som saus.

Okologisk kyllinglaar, retten
Når du steker på denne måten blir både lår og bryst saftige og gode. For tørt kyllingbryst er ikke akkurat så veldig spennende. På bildet ligger både hvitløkfedd og ingefærskiver. Helt tilslutt drypper du noen gode dråper balsamico over. Vi brukte 2-3 dråper tradizionale.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Terje Dørumsgaard

    Takk!
    Fin blogg du har, flott å se at det finnes mere rendyrkede matblogger også, og ikke bare rosablogger hvor man forteller om seg og sitt. Mange av disse har ikke noe i samfunn som kaller seg matbloggsamfunn å gjøre, spør du meg. 🙂