Kveite med endivie

Kveite er en deilig fisk, bare jeg slipper for mye av fettet, det har litt for utpreget smak synes jeg. Andre liker det, og hver sin smak gjelder jo for fisk også. Vi har prøvd fryst kveite, mange sier jo at det er minst like godt som fersk, spesielt hvis den ferske har fått ligge å tørke ut litt i disken, det liker vi ikke. Nå stekte vi den ikke som den på bildet, vi lot den heller trekke noen minutter i saltet vann.

Slik så kotelettskivene ut, helt greie, uten «snø» i fryseposen. Klart seg godt i fryseren altså!

Saltet vann ble kokt opp, og så fikk fisken trekke i kokevannet i 10-12 minutter. Fine og ikke tørre kveiteskiver var resultatet. Akkurat slik de bør være.

Som tilbehør brukte vi 2 endivier kuttet ikke for smått, og en ditto stor rødløk. Som smaksettere blandet vi i noen italienske ansjoser og noen kapers. Salt trengte vi ikke, det holdt med disse to smaksetterne.

En ganske enkel middag i grunnen; kveitekoteletter, endiveie/løkblandingen, små fine erter fra boks, mandelpoteter, og en saus kokt på en halv fiskebuljonggele fra små «putter», og kokt inn med créme fraiche.

Kveiteskiver med endivie

Dette ble faktisk veldig godt; fisken ble perfekt, fersk kveite hadde ikke vært stort bedre. Den enkle sausen ble god avrundet med en ss. smør, og tilbehøret passet greit. Alt i alt en vellykket hverdagskveite.

Ingredienser:
en pakke fryst kveiteskiver
mandelpoteter
2 endivier og en stor rødløk
kapers og italienske ansjoser
1/2 butt fiskebuljong
creme fraiche
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

God appetitt med lettlaget fisk.

Print Friendly, PDF & Email