Knivskjell og aspargespuré

Enkle ingredienser; ferdiggjordte knivskjell, kraft fra knivskjellene med litt hvitvin, asparges, slangeagurk, rødløk, noen basilikumblader, hvitløk, og jomfruolje. I tillegg trenger du litt sitronsaft og salt/pepper fra kvern.

Er du glad i blåskjell, kamskjell, hjerteskjell eller vongole? Da liker du helt sikkert knivskjell også, ikke la deg skremme av at de kanskje ser rare ut, de er deilige i smak, og egentlig lette å tilberede, omtrent som blåskjell eller kamskjell. I dag lager vi de med en deilig aspargespuré. Importerte i påvente av at våre egne dukker opp i hagen, og i butikkene.

Knivskjellene er dampet/stekt i litt jomfruolje og hvitvin til de åpner seg, noe de ser de har gjort på bildet over.

Fotdeleneer skåret fra hodedelen med magen, og ligger klare til venstre i bildet. Du ser magen som det sorte feltet mellom pinsettarmene. Du kan selvfølgelig også bruke hodedelen, etter at magen er fjernet, men i dag ble det altså fotdelen vi brukte.

Og slik ser fotdelen ut; det er denne foten de bruker til å bevege seg, og som de også bruker til å skyve seg opp dersom du legger litt salt i hullene du kan se i sanden langs hele kysten vår. Dvs; hullene du ser i sanden kan enten være sandskjell, som også er deilig mat, eller knivskjell.

Skjær eller brekk av den nederste trenede delen av aspargesene og del dem opp i biter før du koker dem 3-4 minutter. Ikke skrell dem, da fjerner du mye av næringen! Det er det bare kunnskapsløse kokker som gjør, enten fordi de har kjøpt for dårlig asparges, eller fordi de ikke vet helt hva de gjør. Uansett; feil er det.

Kjør ingrediensene inklusive kraft/olje/vinblandingen i hurtigmikser til en jevn masse.

Og slik ser puréen ut når ferdigmikset. Smak til med krydder og noen dråper sitron. Ønsker du den litt fetere; bland i litt creme fraiche, eller kok den inn med litt fløte. Liker du litt sting, kvern over chili etter egen smak.

Knivskjellene er skåret opp i passe små biter og lagt over aspargespuréen. Litt god ekstra virginolje er dryppet rundt på tallerkenen og over puréen, og toast er lagt ved. Et godt glass cava gikk igrunnen helt greit til denne enkle og smakfulle retten.

Print Friendly, PDF & Email