Kantarell med koteletter

Veldig enkelt; salt og pepper, og noen dryss med revet muskatnøtt.

3 fine karrekoteletter ble det denne dagen, eller kotelettkarre; samme det, bare det smaker godt. Det er iallfall litt tykke fine svinekoteletter. Tilbehøret ble årets første selvplukkede kantareller, noen meter fra huset.

Varm panne, en blanding av jomfruolje og smør, og den krydrete siden ned. Så kan du jo gjerne krydre denne siden også hvis du vil.
Passe stekt, og snudd. La steke litt videre og kjenn gjerne med tommelen om de er ferdige; litt motstand er greit. Og så noen minutters hvile under lokk.
Fruen renset de fine kantarellene, og nå er de klare for bordet. Kommer nok mer sopp når varmen får gitt seg og litt mer regn har fosset ned.
Bildet: Soppen ble stekt nesten tørr, så i med jomfruolje og sjalottløk (fra hagen). Når vi etterhvert syntes den så passe stekt ut hadde vi i litt fløte og finhakket persille. Etter at alt var kokt inn noe var soppen klar for bordet.

Dette ser vel ikke vondt ut?; kotelettene var deilige; saftige og møre, soppen akkurat passe, og sammen med litt brokolli og stekt asparges ble det et smakfullt måltid.

Print Friendly, PDF & Email