Kamskjell og hjerteskjell

Kamskjellene har fått brune seg på den ene siden til fargen gikk over fra litt gjennomsiktig til klarere hvit litt opp på skjellet. Så snudd og 10 sekunder på andre siden. Ferdig. Husk sterk varme.

Kamskjell  og hjerteskjell er nydelig skalldyrmat, men ikke alltid så lett å få tak i i kjedebutikken. Vi kjøpte et nett hjerteskjell og en pose med frosne kamskjell på Meny; ferske kamskjell hadde de ikke denne dagen. Importerte kamskjell regner jeg med, og ikke samme arten som våre norske (Pecten maximus; stort kamskjell). Men gode var de.

Først et par finhakkede sjalottløk og hvitløksfedd i kjelen med litt jomfruolje, så litt hvitvin, og tilslutt hjerteskjellene. La koke et par tre minutter til de har åpnet seg. Skjellmaten slipper litt for lett dersom du koker dem for hardt, og da kan de bli for tørre. OG; de skal varmes litt til, i creme fraiche!
Skjellmaten er tatt ut og får et minutts tid i creme fraiche som er kokt inn med litt av skjellkraften, og som iblandes finhakket persille. Salte evt etter egen smak.
Kok linguine eller tilsvarende pasta etter oppskriften på pakken og hell av kokekraften; ta vare på et par ss. til hjerteskjellblandingen.
Og her er denne deilige retten lagt opp; først pastaen som ble blandet godt med hjerteskjellene. Litt jomfruolje ble dryppet over og parmesanbiter strødd på. Kamskjellene ble lagt opp med vår beste jomfruolje imellom; til å dyppe kamskjellene og baguette eller loff i.  Dersom du er spesiellt glad i syre; drypp over litt sitron. Deilig ble det.
Print Friendly, PDF & Email