Geitekjeribbe i ovnen

Geitekjeribbe er deilig. Dersom du gjør det riktig blir det absolutt ikke tørt. Langtidssteking midt i ovnen med omluft på 140° i en og en halv time gikk helt greit (fyll i litt vann underveis dersom du tror det blir steker tørt). Ribbene er krydret med salt, pepper og ramsløkolje tilsatt litt tørket dill.

Ribbe av geitekje er deilig, og utover nå er det mulig å få tak i, spør på Meny eller Mega. Vi har stekt ribbene i ovnen med poteter og løk/tomatblanding. Deilig ble det.

Mandelpoteter skåret i 3 mm skiver på mandolin. Et par hvitløkfedd i tynne skiver, og tørket rosmarin drysset over. Jomfruolje er sprayet på med en enkel oljesprayer.
Løk skåret i litt store biter, smakstomater skåret i fire, og noen basilikumblader i det ildfaste fatet, jomfruolje er sprayet i bunnen og over grønnsakene. Så kvernes salt og pepper over etter egen smak. Sett inn i ovnen den siste timen.
Ribbestykkene bak, potetene og løk/tomatblandingen ble satt inn siste timen. Følg med potetene, sett evt opp temperaturen de siste minuttene for å brune litt, eller bruk grillen.
Ribbene er tatt ut og delt opp i passe ribbestykker. Det gode fettet fra stekingen bruker du som saus.

Og slik la vi det opp; potetene, løkblandingen og ribbestykker, med kraft fra stekingen som saus. Skikkelig godt og saftig ble det. Og meget velsmakende.

Print Friendly, PDF & Email