Pikant gresskarpai skritt for skritt

Dette er et gresskar, eller en stor squash om du vil. Og den kan brukes til masse godt på kjøkkenet. I dag har vi valgt oss en “savoury” pai, eller pikant som det heter på norsk. I motsetning til en “sweet”, som vel er det vanligste her hjemme. Og godt blir det. Vi har laget den med gresskar og bittesmå tomater fra hagen, og servert den med en deilig salat med løk, tomater og issalat, også fra hagen. Vi tar det skritt for skritt:

Gresskaret har fått en 25-30 minutters tid i stekeovnen ved 175 grader, så er det delt i to, frøene er skrapt ut, og vi har begynt å skrape ut det deilige gresskarkjøttet.

Så mye fint trevlet kjøtt fikk vi fra den ene halve, så er det tid for den andre.

Gresskarkjøttet og frøene er skrapt ut, frøene kan du jo gjerne så til våren, eller brune i litt smør.

Og her er hovedingrediensene i denne deilige paien; 700 gram gresskarkjøtt, hvor det meste av væsken er rent av og presset ut, 2 egg, 1,2 dl fløte, 100 gram revdet parmesanost,salt og pepper, og godt med revet muskatnøtt.

Fyllet er ferdigblandet, og de bittesmå kirsebærtomatene er skylt av godt under rennende vann.

Vi brukte tre plater mørdeig og rullet de ut så godt som vi klarte det, en ferdig rund deigplate hadde nok vært bedre, men disse tre hadde vi i fryseren. Vi sprayet over litt jomfruolje før vi la i deigen. Tilslutt prikket vi den med en gaffel.

Formen ble fylt med deigen, og over fordelte vi de små, søte, deilige tomatene. Inn i ovnen på 175 grader 25-30 minutter, og den er ferdig. La den avkjøle seg en god del og server den lun.

Slik serverte vi den; med den deilige salaten med issalat, løk, og bifftomater, alt fra hagen. Dressingen; 2 ss jomfruolje, en god sprut hvit balsamico, og litt salt.

Ingredienser:
700 gram gresskarkjøtt
2 egg 
1,2 dl fløte 
100 gram revet parmesan
salt og pepper 
godt med revet muskatnøtt
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email