Ishavsrøye x 2

To fine benfrie fileter av ishavsrøye, en spansk ansjosfilet, litt hvitvin, litt persille, og veldig “litt safran”.

Vi kjøpte nylig deilig sjømat fra fiskebilen til Alf Åge Næss fra Narvik (Næss sjømat), som er innom her 3-4 ganger i året. På kjøpet fikk vi to fine fileter ishavsrøye, og i dag tok vi dem til middag. Med squash og pasta på to måter; i pasta og stekt.

En rødløk er skåret i små skiver/biter og klare for pannen.
Skinnet ble fjernet på den ene fileten før den ble delt i små terninger. Så småsurret sammen med rødløken noen få minutter..
Squashen ble lagt i, hvitvin ble satt til, alt ble saltet og pepret, og i mangel av chili brukte vi et chili krydder. Så fikk alt småputre en 10 minutters tid.
Bavette nr 13 ble kokt som det står på pakken, pastaen og et par ss. av kokekraften ble blandet i resten. Tilslutt ble safran og litt persille drysset over og blandet i.
Den andre fileten ble delt i to (vi er jo to personer), og stekt i jomfruolje til fargen hadde skiftet omtrent opp til midten. Et lokk ble tilslutt lagt over et par minutter, og varmen satt opp noe.

Og slik ble denne “toretter´n” servert; pastaen ble lagt opp, tre-fire dråper sitron ble dryppet over, og fiskestykket med sprøtt skinn lagt ved siden av. Noen dråper av vår fineste taggiasca olivenolje ble dryppet over fiskestykket. Voila!

Print Friendly, PDF & Email