Hva med en liten påskekylling?

Vårkylling, tallerken

Vårkylling, poussin, spring chicken, frühlings hänchen. Disse små kyllingene var også påskekylling tidligere. Godt er det, og vi har prøvd et par fra Holte gård. Vårkylling er små kyllinger slaktet før de er 28 dager gamle, med en vekt på 400 til 450 gram, og ikke over 750 gram. Selv om også kyllinger på 750 – 850 gram kalles det, litt avhengig av hvor du befinner deg. Vel, vi er her, og da bruker vi de på rundt 400 gram.

Råvarer
Vi tok det vi hadde; 1 paprika, et par gule beter, eller gulbeter om du vil. Et par selleristenger, noen vildmosepoteter, hvitløk, soltørket tomat og olivenolje. Og selvfølgelig; et par påskekyllinger.
Vårkylling, klar til ovn
Potetene og kyllingene pensler vi med litt olivenolje, betene deler vi i skiver, det samme med paprikaen. En lime er delt og presset over og de to halve får steke med..
Vårkylling, ferdig
Nesten ferdigstekt. Fin farge på kyllingene. Snu dem med brystet ned når du lar dem hvile, så får du kjøttsaften ned i brystene. Saftige og gode blir de.
Vårkylling, tallerken3
Og så er vi klar til å innta denne deilige lille kyllingen, som varsler vår og lysere tider. Og selvfølgelig påske, for den som er glad i den. En mild og god smak av rødbeter får du fra de gule betene.

Påskekylling i ovnen

Ingredienser:
2 vårkyllinger på ca 400 gram
små poteter
1 paprika,
2 gulbeter
et par hvitløkkløfter
litt soltørket tomat
et par selleristenger
olivenolje
1 lime
Slik gjør du:
Vask potetene og pensle dem med litt av oljen. Pensle gjerne kyllingene litt også. Del betene og paprikaen i skiver, og sellerien i biter. Hakk opp soltørket tomat. Legg opp i et ildfast fat, og press limesaft over. Legg på kyllingene, og stek alt på 180-190 grader i ca 25 minutter. La kyllingene hvile med brystsiden ned noen minutter før du legger opp. Da får du saftige bryster, forutsatt at du ikke har overstekt dem. Legg opp som på bildet.

God påske!

Print Friendly, PDF & Email