Gjeddefilet med fennikel

Deilige mandelpoteter fra hagen, og to fine gjeddefileter fra Norsjø. Sammen med en stor litt overvokst fennikel, også fra hagen, og litt sopp fra rett borti skogen her, må det vel bli noe godt av dette. Kanskje med en god fennikelpesto?

En absolutt velvoksen fennikel fra det lille pallekarmveksthuset ligger klar, og dekker hele induksjonstoppen.
Fennikelens bladverk, et par hvitløkkløfter, noen mandler og masse parmesan ligger klart til å kjøres i stavmikser og tilsettes jomfruolje.
Kantarellen er klar til steking, fennikelbladverk er brukt i pestoen, og et par squashblomster skal stekes.
Gjeddefiletene er benfrie og delt opp i passe skiver. De stekes i jomfruolje og litt smør sammen med kantarellen. Saltes og pepres.
Fennikelen får koke et kvarters tid i litt saltet vann. Så skal de deles i to på langs, overstrøs godt med revet ost før de gratineres i ovnen til osten har smeltet og fått en fin brunfarge.
Mandelpotetene deles på langs og stekes i ovnen sammen med noen rosmarinnåler. Først pensles potetene med jomfruolje og krydres etter egen smak. En 10-12 minutter så er de ferdige, lysebrune og sprø.

En helt enkel tallerkenrett er klar til å inntas; de deilige stekte fiskestykkene har fått noen spiseskjeer av fennikelpestoen, selve fennikelen er gratinert, potetene, squashblomstene og soppen er stekt. Et godt glass kjølig hvitvin nå, og maten er klar!

Print Friendly, PDF & Email