Bondebønnesalat

Bondebønner eller hestebønner, eller fave som disse bønnene heter utenfor Norge, har sesong akkurat nå hos oss. I de store skolmene på bildet ovenfor ligger bønnene du skal bruke. Det er flere måter å stelle dem på; etter at du har tatt ut selve bønnene, blansjerer du dem en tre-fire minutters tid, du kan så velge mellom å beholde ytterskallet på selve bønnen, eller du kan fjerne det fiberrike skallet. De kan også spises rå, med eller uten ytterskallet.
Bønnene med skallet til venstre, selve skallet til høyre, og de skrelte bønnene bak. Slik gjorde vi det i dag, til denne deilige og enkle salaten.

Ytterskallet er vekk, og bønnene er klare for å bli en deilig liten forrett.

Enklere kan det nesten ikke gjøres; én del balsamico, to deler jomfruolje, litt revet økologisk sitronskall, og kvernet salt og pepper. Bland dressingen godt og hell den over bønnene, bland igjen. Riv over godt med parmesan, og salaten er ferdig!

Og slik serverte vi denne deilig høstsalaten av bondebønner fra egen hage. Du får dem også i butikken eller på grønnsaktorget. Manger spiser dem rå, andre med en klikk smør og litt salt og pepper kvernet over. Valget er ditt.

Print Friendly, PDF & Email