Fullkornpasta med lungemos

Du trenger ikke så veldig mange ingrediensene for å får en god pastarett; aubergine, løk og hvitløk, lungemos, persille og jomfruolje, og en god neve fullkornpasta. Lungemos er en svært underkjent matvare;  egentlig en ferdigrett laget av hakket eller malt innmat; tradisjonelt av lunger, hjerte og kjøtt fra grisehode, og løk. Den krydres med ingefær, nellik, allehånde og muskat. Og god er den! Denne pastaretten ble helt i toppen blant pastaretter vi har spist gjennom årene. Og det er en god del forskjellige!

Skjær auberginen i to på langs, vi er bare to, så vi brukte halve auberginene, og del den opp i små biter som på bildet. Ha jomfruolje i woken eller pannen og stek den finhakkede løken og hvitløken blank. Ha i auberginbitene og stek videre noen minutter. Bland godt; en enkel wok er skikkelig god til å få blandet godt i.

Ta lungemosen ut av posen, del den opp litt, og legg den auberginblandingen. Bruk stekespaden til å dele opp og blande videre.

Den gode kjøttblandingen er nesten ferdig; bland i en god spiseskje tomatpure. Du trenger ikke mye krydder i denne, lungemosen er godt krydret under produksjonen. Bland videre og avslutt med å blande inn finhakket persille. Ha i et par-tre spiseskjeer av pastavannet tilslutt.

Fullkornpastaen er så og si ferdigkokt. Slå av vannet og bland pastaen inn i kjøttblandingen. Eler server hver for seg som vi gjorde; dvs pasta først i tallerkenen, så kjøttblandingen.

Og slik ble denne deilige pastaretten servert; med en persillekvast på toppen, og litt trøffelolje dryppet rundt på tallerkenen. Himmelsk god!!

%d bloggere liker dette: