Froskelår skritt for skritt

I 60 og 70-årene hadde vi av og til froskelår, det var kanskje både fordi det var spennende og litt in en periode. Helt tilfeldig kom vi over noen pakker i frysedisken hos Meny Saga i Skien for noen dager siden, og da måtte jo tidligere tiders smaker hentes frem igjen. Enkeltpakket i poser lå de klare for kjøkkenet, disse er fra Indonesia. En veldig populær rett hos mange franskmenn, en råvare med liten egensmak, så den må du selv sette til. Konsistens omtrent som kylling.

Og slik ser de ut, uten sammenligning forøvrig. Del dem opp som til høyre i denne retten; skjær av “leggene”, og del dem så i leddene.

Dette er det du trenger: oppdelte froskelår, frisk finhakket persille, finhakket hvitløk, salt og pepper, og smør/olje til steking. Her en blanding av jomfruolje, meierismør og Kviteseidsmør.

Brun først smørblandingen godt, før du legger i froskelårene.

Snu dem, og stek dem fint brune også på andre siden. Bland i hvitløken og krydderet nå.

Tilslutt har du over den finhakkede persillen, både krus og italiensk går greit å bruke.

Server med et par baguettskiver til å dyppe i den deilige smør/oljeblandingen og drypp over litt sitron. Som drikke går en god kald pils godt an.

Ingredienser:
froskelår, oppdelt
olje og smør
finhakket persille
hvitløk, salt og pepper
baguette
sitronskiver
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene. Husk at smørblandingen må være godt varm før du legger i froskelårene; gjerne idet smøret slutter å bruse.

%d bloggere liker dette: