Fasan med steinsopp

Hva skal vi kalle denne da? Forkledt fasan, fasan i slåbrok? Nei ikke vet jeg; det er iallfall en nettopp opptinet fasan omviklet parmaskinke. En deilig fugl omviklet en deilig skinke, for å si det på den måten.

Så er det å steke den omviklede fuglen; bruk kjøkkenhyssing for å binde den får litt fasong, og skinken forblir omviklet. Stek den så i jomfruolje, gjerne med litt smør i for smakens skyld.

Legg fuglen i et ildfast fat med rød og grønn paprika, og et par-tre asparges delt opp i biter. Ha i litt hvitvin og stek den ca 20 minutter på 180 grader. Bruk en spiseskje eller en “sugepumpe” som på bildet for å helle over kraft underveis. (Kjøpte den på nettet for noen år siden)

Den tørkede steinsoppen bløter du opp i oppkokt kokende vann, og lar ligge i vannet en halvtimes tid. Bruk kraften til sausen. Stek soppen i godt smør til den virker ferdig. du kan også steke den i olivenolje til den blir sprø, men det krever litt lenger tid.

Kraften koker du inn noe og jevner med ferdigmaizena (brun). Smak til med salt, pepper og annet krydder du liker; litt timian eller estragon for eksempel. Rør gjerne inn litt creme fraiche eller rømme.

Slik serverte vi fuglen: en halv til hver, deilig mørt kjøtt, og sprøstekt parmaskinke. Med råskrelte poteter, stekt steinsopp og en deilig saus på kraften.

Ingredienser:
1/2 fasan til hver
tørket steinsopp
en rød og grønn paprika i biter
3-4 asparges i biter
jomfruolje og smør
hvitvin
litt dill til potetene
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email