Coneja Casa Viva

Conejo ingr
Ingrediensene er enkle; en løk med det grønne tatt med, noen hvitløkfedd, litt crema di balsamico, olivenolje, hvitvin, 1/2 liten kanin og mel til å vende kjøttet i.

Kanin Casa Viva, en rett tilegnet huset vi bor i akkurat nå; “huset med utsikt”. Huset er navnsatt av husvertinnen, og applaudert av husverten.
En smakfull, lettlaget rett til den nette sum av 5 Euro, alt inkludert. For to personer. Med enkle, svært gode og friske råvarer. Det er egentlig synd at vi ikke har gjenoppdaget dette deilige, sunne, milde og smakfulle kjøttet i Norge. Vanskelig å få tak, og forholdsvis dyrt. Så ikke her!

Skritt for skritt

Conejo stekesVend kjøttstykkene i mel som du har saltet og pepret. Brun dem i jomfruolje. Her er de nettopp lagt i. til høyre ligger kaninleveren fint vakuumert, og klar for pannen. Av kjennere regnet som verdens beste lever. Og tro meg; den er helt fantastisk. Mild, men med smak.

Conejo stekes2Kjøttstykkene er snudd, hvitløksfeddene er lagt i hele, men skrellet, løken er finhakket, og vinen er helt over. Så er det bare å la alt putre en 10 minutters tid. Vend gjerne på stykkene underveis.

Conejo med leverSå var det leverens tur: Ut av vakuumposen, og rett i pannen. La den steke med under snuing et par ganger. Den skal være akkurat gjennomstekt, for tørr må den ikke bli. Følg med underveis, det tar en 8-10 minutters tid til ferdig.

Conejo, poteterPotetene lager vi som den gamle tanten i Marzio i NordItalia laget dem; i biter som på bildet. Dette er to store poteter. Melne omtrent som  mandelpoteterr, og en ny opplevelse for oss. Følg med under kokingen, det går raskt med disse.

Conejo, retten3Og slik ble denne enkle, men smakfulle retten servert; med leveren til høyre på bildet, det milde kjøttet med løkblandingen over bak, og potetene foran. Som tilbehør, en god salat, og et godt glass hvitvin. Her en Chardonnay fra Castillas terroir.

Print Friendly, PDF & Email