Vaktler med rosmarin

Vaktler har det nydeligste, sarte, møre kjøtt jeg kan tenke meg. Dersom de er riktig fødd opp, er både lår og bryst kjøttfulle og fine.  Ikke alle butikker fører vaktler, men spør, kanskje kan de ta inn disse deilige fuglene. Ikke mange oppdretter vaktler i Norge, men det kommer nok flere etter hvert. «Vaktelgården» ved Kongsberg klekker nærmere 10 000 vaktler i året. Halvannen måned gamle slaktes de for å bli gourmetmat. De er lette å oppdrette, og formerer seg raskt, de legger opp mot 400 egg i året. Finnes også vill i Norge, men den er rødlistet. Så det er bare oppdrettsfugl som gjelder! Også eggene er deilige, men selvfølgelig små. Karen Blixen likte tydeligvis vaktler. De er jo høyt skattet i ”Babettes gjestebud”. Siste!!: Vaktelgården har begynt med oppdrett av kjøttkaniner. Gjett om jeg skal ta meg en tur. Da har vi mye god mat i vente fremover!

Vaktler med rosmarin

Ingredienser:
4 vaktler
salt og pepper
4 rosmarinstilker
4 skiver urøkt bacon (tynne fleskeskiver)
1 stor sjalottløk og 2 hvitløkfedd, finhakket
2 sjalottløk og 1 hvitløkfedd til pastaen
20 stenfrie sorte oliven
olivenolje
Lumaconi pasta (sneglepasta), eller lignende type.
1 boks hakkede tomater og 1 skje tomatpuré
4 skiver chévre fra Haukeli.
Slik gjø du:
Gni fuglene innvendig og utvendig med salt og pepper. Legg en halv rosmarinkvist i hver fugl. Legg den andre halvdelen på brystsiden av fuglen, og ”vikle” fleskeskiven rundt, som på bildet. Legg dem i et ovnsfast fat, og dryss over løken og oliven. Stek først i 15 minutter ved 250 grader. Legg 4 skiver chévre på hver fugl. Slå av varmen og stek ferdig på restvarmen i ovnen, ca 15 minutter.
Kok pastaen al dente. La løken og hvitløken bli blank i olivenolje. Ha i tomatboksen og tomatpuréen. La putre 10 miutter. Bland i den kokte pastaen, og legg opp som på bildet.

Print Friendly, PDF & Email