Biff med pepperonata

Det er tid for litt kjøtt igjen! Av og til er det tilbud på storfekjøtt, indrefilet for eksempel. Om det er okse eller ku står det ikke noe om, ku er å foretrekke sier mange. Men norsk bør den være; ja indrefileten altså. Vi serverte den med La Zias enkle pepperonata, og bearnaise.

3 paprika, 2 løk og tre tomater; alt i skiver, kokt en halvtimes tid i litt jomfruolje. That´s it!
Kvern over litt pepper og legg biffene i en godt varm panne uten fett.
Stekt først på den ene, så den andre siden. Hvor mye bestemmer du selv. Så litt jomfruolje i pannen, til de er ferdigsurret. Nå kan du også salte.
Pepperonataen får kose seg i kjelen til den er sunket sammen og myk og fin i konsistensen.

Bearnaisesausen

Ingredienser:
4 teskjeer estragoneddik
litt finhakket fransk estragon
30 gram finhakket sjalottløk
10 knuste hvite pepperkorn
4 eggeplommer
250 gram klarnet, avkjølt smør
2 teskjeer frisk kjørvel
saften av en halv sitron
salt
Ha eddiken, sitronsaften, estragon, sjalottløk og pepperkornene i en tykkbundet kjele. Kok opp og reduser til halvparten over svak varme. Avkjøl. Bland i eggeplommene og 3 teskjeer kaldt vann. Varm forsiktig opp mens du rører og passer på at du kommer til overalt med vispen. Den skal ikke varmes opp til mer enn 65 grader. (Alternativt kan du, hvis du har, bruke en vannbadkjele, evt koke opp i vannbad med to kjeler.) Slå av varmen og visp i smøret litt etter litt, til du får en litt tykk saus. Ha i hakket frisk estragon og spansk kjørvel. Dersom den skiller seg rører du i en spiseskje iskaldt vann. Det pleier å gå svært så bra.

Helt enkelt, men av og til kjempegodt; ja ikke for ofte, da blir du kanskje lei det. Og biff koster jo litt også! Så enkelt ble biffen servert.

Print Friendly, PDF & Email